lørdag 29. september 2007

Ufornuftens dronning

Det har seg slik at jeg stadig konkluderer med å være en ufornuftig sjel. På tross av min vestlandske bedehusoppvekst har jeg aldri vært noe særlig fornuftig. Jeg kjøper aldri ecco-sko, og har ikke regnklær. Ikke at det er noe å skryte av, nei tvert imot. Jeg bare sier det som det er. Jeg liker best trange små sko som helst skal være røde, og som ikke på noen måte er praktiske eller anvendelige.

Når dette er sagt, vil jeg tilføye at jeg lurer på om ufornuftigheten er i endring. Jeg har foreksempel begynnt å lese pensum. Skikkelig (noe som forsåvidt er vel og bra, og nødvendig ikke minst, men skrekkelig fornuftig). Og ang. regnklær, tror jeg virkelig at et skikkelig regnsett er anmarsj i forbindelse med min 25 års dag. I tillegg da, som en massiv prikk over i'en har jeg fått det for meg at jeg skal gå med sekk når jeg er nede i byen. Fordi det er praktisk! Herrlighet! Er det mulig?!

Er det slik at jeg er i ferd med å bli voksen og fornuftig? Er ufornuftens dager talte?

Jeg vet jammen ikke hva jeg synes om dette. For å være helt ærlig tror jeg ikke jeg er klar for å bli fornuftig ennå. Fornuften får vente. En god stund. Jeg må visst slutte å bruke sekk, før jeg lar fornuften få helt overtaket. Det ville bare ikke tatt seg ut.

3 kommentarer:

Ole A sa...

dette var et flott og tankevekkende innlegg... det kan da virke som jeg er fornuftig etter dine kriterier... sekk og regnjakke - og jeg har hatt ecco sko.
selv om jeg liker fornuft respekterer jeg ditt ønske om å trosse den.
gratulerer med pensumlesing forresten!
snakkes.

Torstein sa...

Så fornuften er altså en trussel? Tror ikke jeg har sett på den sånn før. Stå imot, Arnhild! Du kan jo risikere å bli voksen og det som verre er.

Linda sa...

Ej he til og med med mej allversdress til Minnesota! Nokke av det siste ej gjorde heime før ej reiste va å imprignere den igjen. By the way så les ej også pensum. Mykje. Tru ej he lest minst like mykje som ej gjorde i heile fjor allereie. Sånt får mej til å savne Norge...