fredag 19. januar 2007

Målstrid

Eg kom plutseligt på at eg skrive på dialekt. Og eg vett ikkje heilt ka eg syns om det rett og slett. Eg har visst ein liten borgarkrig på gang i mitt indre; ska eg skriva nynorsk eller bokmål eller kvasinorsk/dialekt...? Någe å tenka på for ei rogalandstulla in the city.
Min kjære far (mr.Noregs mållag) elske nynorsk.

7 kommentarer:

Anonym sa...

e slår et slag for dialekt e ænhild. nei t faste skrivereglå å predikativ. bli me på opprør. e ska bære fana, du kan få ein dusk.

Anonym sa...

Jeg elsker nynorsk. Min bokmålsfetter har konvertert til dette vakre språk; jeg har ved flere anledninger vurdert å gjøre det samme. Jeg er ikke helt på nett når det gjelder dialektisk-fonetisk skriving.

Arnhild sa...

Excuse me liksom Anders. Men ska eg bare få var ei tullete duskejenta, og du ska få bera ei heile fana? Eg foreslår sånn kompromissmessig; flagg. Ingen faner og ingen duskar. Bare reint flagg. Det e jo tross alt det viktigaste.

Og Gudmund. Eg sette veldigt store pris på at du elske ting på bloggen min! je!

Audun Stranda Myhren sa...

Målstrid kunne vært ei jente fra Rogaland.

Torstein sa...

Hahaha. Målstrid er et bra navn, ja. Synger det litt inni hodet mitt nå, som om jeg roper på lille Målstrid.
Skulle det vært et ekte Rogalandsnavn, burde vi vel legge til den faste endelsen, da: Målstridhild

Arnhild sa...

Min førstefødte ska hetta Målstridhild.

Torstein sa...

Ikke for å sette noen demper på stemningen, men jeg føler at dette er noe du kan tenke litt mer igjennom, Arnhild. Litt tidligere på kvelden kanskje..? Men klart - hvis du har bestemt deg, så...