onsdag 17. januar 2007

"Stigma"

Ska eg sei dåkk någe. Sånn for opplysningen liksom. Siden eg faktisk har fått meg blogg. Og kan skriva ka eg vil i heile verden. Hehe.. Det e forresten litt kuli.

Men ja. Eg ska altså bli sosionom og i den forbindelse, (sosionomforbindelsen) lese eg ei bok. "Stigma". Og eg med min menighetsmusikar-hjerne trodde at dette handla om stigmata. Såg for meg ein blodige dveling om håndflater med hål tvers gjønå og spyd i sidå. Men du og du. Så feil kan ein ta. "Stigma" handle om stigmatisering. Båssetting. Alle-under-ein -kam. Stempel i pannen. Og det som verre e. Eg trodde stigmata va fæle greier, men ka som e verre enn "Stigma", det kan eg ikkje lenger se for meg.

Det va i grunn det eg ville sei. For denne gang. Så takk te året 1975, te dansk skriftspråk som gjør verden litt vanskeligare i norge, og den eminente forfattar Erving Goffman. Og farvel. Nå dukke eg ner i litteraturen.


4 kommentarer:

... sa...

Hola señorita bonita;)

Bienvenido al blog-mundo

¡Parezco delantero ver lo que usted escribirá aquí! ¡Usted es una mujer muy conmovedora!

Suyo sinceramente, Silje:)

(Ok, hvis du lurer på om eg har blitt skikkelig flink i spansk i løpet av natten, så har eg juksa littegranne.. Du kan gå inn på freetranslation.com og oversette det tilbake til engelsk, så kaaanskje det kommer noenlunde det eg prøvde å si! Enjoy :D)

Marte sa...

Du er jo så flink til å skrive!!!! På tide du fikk deg en blog altså! He he.

Ole A sa...

heisann Arnhild, spennende at du har hevet deg på bloggbølgen. gleder meg til å lese nytt fra ditt perspektiv. prates

Anonym sa...

Jeg elsker denne bloggen!