søndag 1. juli 2007

Tysker-tøys

Jeg skal til Tyskland i september. Jeg og resten av sosionomspirene i klassen skal på tur til Frankfurt for å se på sosiale problemer. Det blir nok sosialt. For å si det sånn.

Så har det seg slik at jeg traff et tysk par her en dag da jeg var på tur. Å, tenkte jeg. Her får jeg en forsmak på tysklandsturen. Et møte med et par vaskeekte tyskere, kan det bli bedre. Men det som skjedde var at disse tyskerene, helt ut av det blå, før jeg hadde fått åpnet munnen og sagt "guten tag" som betyr god dag, bablet i vei på uforståelig tysk, og ga seg til å spørre meg spørsmål på tysk da selvfølgelig. "Høh" sa jeg. "Guten tur" hostet jeg frem, smilte mitt vakreste smil og gikk.

Og i stedet for å bli ydmyk og tenke huffameg-jeg-burde-jo-virkelig-kunne-tysk, blir jeg irritert. Hva i huleste er det de tyskerne forventer? Jeg må si jeg synes det var rimelig frekt å komme her og oppføre seg som om det var tysk som var morsmålet i dette landet.

Bare vent tenker jeg i mitt stille sinn. I september skal de tyskerne få smake sin egen medisin. Da skal jeg til tyskland og bare snakke norsk, så får vi se hvem som blir lange i maska. Ha!

6 kommentarer:

... sa...

Yes!! You go girl - eg e med!! Eg kan bortimot tre ord på tysk!!

Torstein sa...

Det er jo en kjempeplan!
Jeg merker jeg er veldig spent på hvem som egentlig kommer til å bli lange i maska, men det får jo tiden vise.
Gute Reise!

Linda sa...

Her hadde ej tenkt å skrive: You go, girl! Men det hadde jo Silje allereie gjort... Men god plan! Faktisk litt kjipt å gå glipp av den turen. Skulle gjerne vør med dej å snakka norsk hadde ej vør der!;)

Anonym sa...

Das ist gerichtig

Anonym sa...

He he :-)

Kristin Renate sa...

Du er så skjønn!!!:)Klem...